Pages

zaterdag 29 september 2018

29 september 2018 Zo'n dag waarop dromen uitkomen.


Het begin van een mooie visdag.
Hoewel één van de verste bestemmingen voor JP, hebben we er deze keer toch voor gekozen. Ik kon op mijn voorkeurswateren eigenlijk niet meer terecht. De lage waterstanden maakten het vissen, in combinatie met de hoge watertemperaturen, wel heel erg lastig.

De nevel trekt vrij snel op.
Ik was hier een week geleden voor het eerst na lange tijd, omdat dit water eigenlijk zelden stroming heeft en het best produceert, om het maar zo te zeggen, als het helder is. En dat is het nu, al gedurende lange tijd. En zoals gezegd, een week geleden was het hier top.
Genieten dus!
Mooi op tijd waren we ter plaatse en we waren niet de enigen. De collega's waren echter nog druk met andere zaken. Een fotograaf had beslag op hen weten te leggen en begaf zich met hen in de sprookjesachtige nevel die over het water hing. Het teken dat het water warmer was, dan de lucht erboven, gedurende de nacht.Het was echt schitterend en wij deden ons ook tegoed aan de beelden die onze ogen streelden. Dan komt het vissen even op de tweede plaats, om het geleidelijk aan over te nemen. Ook in diezelfde sprookjesachtige sfeer die de geboorte van zo'n dag uit straalt.

Zo ziet een drukke dag er uit.
Maar zodra we op het water zitten en de nodige platen hebben geschoten, schakelen we over op die andere modus. Onze aandacht gaat nu onverdeeld uit naar hetgeen onze "lures" tot stand brengen.
En we zouden een drukke dag krijgen, zo bleek achteraf.


Geen monster, maar wel een respectabele vis.
Meerdere van dit slag.
Niet alleen de baarzen waren uitermate actief, maar ook de snoeken trokken de hengels regelmatig krom. We konden er echt tegen aan. Ook de formaten waren flink, zodat je er nog meer plezier aan beleeft. Daarnaast vingen we nog een snoekbaarsje en een roofblei. In totaal 36 vissen! Dit was zelfs nog meer dan een week eerder.
Er werd ook getraind op de lange afstanden
Nadat de nevel helemaal was opgetrokken werd temperatuur echt aangenaam in voelden we ons zomers. Een gevoel dat door de vangsten werd versterkt. Niet alleen wij genoten van deze omstandigheden want we troffen twee lange afstand zwemmers en ook in de lucht was het één en ander gaande.Het blijven schitterende vissen.
Wij hadden dus een drukke dag met al die waarnemingen en ondertussen bleven we vangen. Natuurlijk konden we niet alle aanbeten verzilveren. Dat hoort er gewoon bij en dan telt de leus dat je geniet van wat er wel is en dat je niet blijft hangen in hetgeen niet is gelukt.  Stel je eens voor: 24 baarzen en daarbij meerdere tegelijk gevangen.
De grootste van deze dag
Daar tussendoor 10 snoeken, waarvan de grootste 78 centimeter. Die variatie maakt het vissen extra spannend. Iedere aanbeet denk je weer wat zal het deze keer zijn. Natuurlijk weet je inmiddels wel heel snel wat voor vis er is gehaakt, met al die ervaring.

Voor de variatie
Ook kwam er nog één snoekbaarsje tussendoor en een roofblei. Met de camera vingen we ook nog een roodwangschildpad die profiteerde van het heerlijke weer. En voordat je het weet is de dag voorbij en wordt het tijd te gaan traileren. Temeer omdat er nog vele kilometers onder de auto door moeten alvorens JP kan zeggen dat hij thuis is.


De roofblei.


Dan heeft hij in ieder geval veel te vertellen en kan hij zijn verhalen later nog illustreren met de foto's die ik hem heb nagezonden.  Zo blijft vissen een feest.
Nog een aanbidder van de zon.