Pages

woensdag 21 november 2018

21 november 2018 Hij kon het niet laten. Ook Oscar verslaafd aan het vissen!

Tenminste één blij gezicht!
Het komt ons beiden vaak goed uit om die dag midden in de week, voor ons de woensdag, samen op stap te gaan. De meeste boekingen, althans buiten het hoofdseizoen, worden toch in het weekend gedaan. En dus benutten we de mogelijkheden die zich aandienen. Vandaag is zo'n dag.

We starten niet zo vroeg en ontmoeten elkaar op een parkeerplaats. Vervolgens vertrekken we naar de helling om met onze ervaring snel op het water te zitten en dan zijn we onderweg naar "de stekken!"
Grappig is dat. In al die jaren hebben we dit water al vaak bezocht en bewaren er mooie herinneringen aan.

Eerst moest de muts nog opblijven. Let op de shad!
Weet je nog toen en toen, daar en daar? Die "kloenker"die je precies op dat hoekje ving en die dag dat we ze eigenlijk alleen maar in de schaduw vingen? Of die stek waar je nooit iets vangt, tot de stroming precies zo en zo was. Toen vingen we er een aantal prachtige vissen.

Met al die bagage zijn we nu weer onderweg en komen er al snel achter dat de omstandigheden nooit precies hetzelfde zijn en we dus weer uit moeten zoeken welke vandaag succesvol kunnen zijn. Gelukkig maar dat dit altijd weer anders is en je pas aan het einde van de dag weet wat het heeft gebracht. En wat doorgaans ook mooi is, je weet doorgaans niet wat je hebt gemist.

Kijk hier draait het om: een echte Lupa en een tungsten loodkop
Wat we inmiddels wel zeker weten is dat de shads die Oscar zelf maakt, overigens voor eigen gebruik, heel goed functioneren. Hij heeft er duidelijk plezier in zelf allerhande shads te gieten. Zo weet hij ook of het materiaal dat hij verkoopt kwalitatief in orde is. Dat zit in dit geval zeker goed.
Zie voor de grondstoffen en andere lureparts :    www.lureparts.nl

We vangen goed. Regelmatig slaan we vast op een vis. Het zijn vooral weer snoekbaarzen die blijk geven van een stevige trek. En jawel die Lupa shads gaan er gretig in. Vooral de groen met het heerlijk dwarrelende rode staartje.

De kapitein doet ook mee.
Zelf vis ik ondertussen met allerhande andere shads. Ook daarop komen de nodige vissen binnen, waaronder ook baarzen. Wij hebben het weer reuze naar onze zin en wisselen het vissen af met het verorberen van allerhande versnaperingen. En zo hebben wij weer een heerlijke dag met prachtige vissen, tussen de vele kleinere, die we laten weten dat ze nog te jong zijn om voor de camera te poseren.

In totaal weten we 24 vissen te vangen. Zoals gezegd vooral snoekbaarzen en 6 baarzen. Als de dag er op zit kunnen wij alweer terug kijken op een succesvolle dag. Iets dat gelukkig niet alleen afhangt van de de vangsten. De sfeer is minstens zo belangrijk en dat lukt wel met ons samen in de boot.