Pages

zondag 25 november 2018

25 november 2018 Vertrouwd.

Schitterende formaten vandaag
Omdat het beter uit kwam dat ik de boot meebracht, troffen we elkaar in de buurt van de helling. Luus stond al op me te wachten. Hij had er weer ontzettend veel zin in, wat niet gek is als je weinig gelegenheid meer hebt om regelmatig te gaan. Voor mij ligt dat nu anders, maar ik herinner me ook de tijd dat ik altijd druk was met het werk en anderen dan langs de kant zag zitten of lekker in hun boot op het water.

Alles op zijn tijd, zullen we maar zeggen. Nu was het onze dag, hier en nu! Het duurde dan ook niet lang of we zaten op het water. Weer dat heerlijke gevoel van kunnen gaan waar je graag wilt en in de gelegenheid heerlijk te gaan vissen.

Nice!!
Het werd, zoals de titel aangeeft, een vertrouwde dag. We gingen heerlijk relaxed vissen, vooral verticaal. We hebben ook wel wat geworpen om vervolgens jiggend binnen te vissen, maar ons vertrouwde verticaal spelletje, leverde gewoon meer resultaat op.Een fraaie snoek voor Luus en met de baars erbij hadden we weer drie soorten.
We kregen heerlijke aanbeten en vingen mooie forse vissen. Luus sloeg vast op een fraaie snoek, die een stevige dril opleverde. Uiteindelijk kwam de vis binnen en waren we uitermate content. Toch waren het weer vooral de snoekbaarzen die ons gelukkig maakten. En zoals gezegd, flinke formaten. Natuurlijk waren er ook kleinere vissen bij. De hele kleintjes lieten het afweten en dan bedoel ik vissen tot zo'n 20 cm. Die vingen we voordien ook nog regelmatig.

Celwoekeringen of tumoren
Opmerkelijk was die ene vis die iets vreemds aan zijn staart had. het leken wel gezwellen aan de wortel van de staart. Navraag bij Sportvisserij Nederland leverde een bevestiging op van hetgeen wij vermoeden:


"Celwoekeringen of tumoren. Komt niet veel voor, wel heb ik ooit foto’s van barbelen uit de Grensmaas gezien met dit soort gezwellen aan de bekdraden. Oorzaak onbekend en een tumor is niet altijd kwaadaardig". 

Doe er ook maar een baars bij.
Zoals gebruikelijk bij ons, lasten we ook een behoorlijke middagpauze in. Dat breekt de dag en verhoogt bij ons de concentratie nadien. Gewoon even de hengels aan de kant en iets warms drinken en een broodje eten. Verder valt er altijd genoeg te kletsen, zeker als je elkaar niet zoveel meer ziet.
Weer zo'n mooie kanjer.
Nadien gingen we weer geconcentreerd aan de slag en vingen opnieuw goed. Zo kwamen er deze dag 23 vissen binnen. Niet meer de aantallen als enige tijd terug, maar daarentegen meer grote vis. Regelmatig werd er echt krom geslagen op het gewicht en de kracht die aan de andere kant van de lijn weerstand bood.Meten blijft weten.
En zo vingen we naast die ene snoek nog een baars en resteren de 21 snoekbaarzen. Voor ons weer een topdag (wat het eigenlijk altijd wel is), maar nu dus ook betreffende de vangsten.

Mooie stekels

Deze keer konden gelukkig op eigen kracht terugvaren en hoefden niet de hulp van een collega in te roepen. Het traileren verliep eveneens gesmeerd en mooi op tijd keerden we huiswaarts. We moesten wel, want men had buiten het licht al weer uit gedaan!