Pages

zaterdag 25 mei 2019

25 mei 2019 Meerdere koppen zijn er af en grenzen verlegd.

Zo groot hadden we ze nog nooit gevangen!
Het is de eerste dag nieuwe seizoen. Gisteren nog proefgevaren en niet zonder succes! De elektrische lier werkte niet vanwege een kapotte zekering. Gelukkig is dit tijdig verholpen. Wanneer ik bijna bij de helling ben, hoor ik een berichtje binnen komen. Aan de helling zie ik dat mijn gasten, Darek en Borys iets later komen.

Veel jong leven langs en op het water.
Ondertussen laat ik de boot te water en bereid alles voor. Er staan heel veel lege trailers, dat belooft dus wat. Ik wordt aangesproken door mensen die mij herkennen en relaties van mij kennen.
Het blijft een klein wereldje.


Een heel klein gezinnetje.
Dan arriveren Darek en Borys, die in de buurt een verblijfadres hebben gevonden. Al snel zitten ze in de boot met hun eigen uitrusting. We besluiten eerst te gaan slepen, de omgeving en mogelijkheden in beeld krijgen.


het eerste persoonlijke record van deze dag.
We hopen op revanche ten opzichte van de twee trips vorig jaar die samen vijf vissen opleverden. Toen was het heel koud en waren de omstandigheden totaal anders. Vandaar dat ze nu direct twee dagen hebben geboekt. Eerste aanbeet direct een topper, de grootste baars ooit, 46 cm, een pr voor Darek.

Bij de eerste worp al raak.
Een klein snoekje volgt.  Felle vechters zijn het die kleine snoeken die in eerste instantie wel eens de indruk geven dat je met een kanjer van doen hebt. Bij een ingang naar een put stel ik voor te gaan werpen. Borys haakt, tot zijn eigen zichtbare verbazing, bij de eerste worp gelijk een grote vis.
Er volgt een spectaculaire dril en hele kromme hengel. De dril levert na geruime tijd een snoek op van 85 cm.  het is ook direct de ook de grootste ooit voor hem.

De eerste roofblei
Dan gaan we verder langs de andere over, want twee boten voor ons is echt teveel. Ook hier vangen we kleine snoekjes. Na terugzetten van één van die vissen laat ik de plug op diepte komen, boem! Deze aanbeet blijkt te zijn veroorzaakt door een roofblei van ongeveer 50 cm.


Gelijk nog een grootste, op naar de volgende.
Dan gaan we verticalen / jiggen en dit  levert Darek een fraaie snoekbaars op van 63 cm.  Ook mist hij aanbeten omdat het ontbreken van staartdreg leidt tot staartbijters die niet blijven hangen.
Geen ijsvogels op de foto, wel een gezinnetje nijlganzen.
Dan gaan we terug en raakt de shad van Darek vast tussen de stenen. Dit weten we snel te verhelpen en vervolgen onze tocht. We signaleren een paar ijsvogels. deze juweeltjes geven werkelijk extra glans aan de dag.


Al weer een grootste ooit!
Proberen links en rechts wat, en af en toe vangen we een vis. Dan weer een keiharde aanbeet en een stevige dril, levert een roofblei 64 cm op  Nu dus de grootste ooit door Darek en Borys gevangen.

Zelfs groter dan die eerste vandaag
Plotseling krijgt mijn hengel, waarvan de plug in het schroefwater dartelt, een dreun te verduren. De vis blijft hangen en ik geef mijn hengel af aan Borys die vervolgens een grote snoekbaars staat te drillen. De meetlat laat 75 cm zien. Je raad het al, de grootste tot nu toe. Dit zijn zo langzamerhand toch heel wat koppen!
Dan maar weer verder en ik weet nog een kleinere baars te vangen. Ten slotte zijn we vlak bij de helling en ik wil stoppen, als die hengel die nog nooit een vis heeft mogen drillen, aan de beurt komt.
Andermaal Borys, die de hengel nauwelijks uit de steun kan krijgen. Andere boten volgen onze verrichtingen, die er ten slotte toe leiden dat een snoek van 95 cm in het net belandt.
De allergrootste tot het eind bewaard.
De teller staat dan op 21 en de klok is ruim 8 uur opgeschoven sinds de start, het is echt mooi geweest. We verheugen ons nu al morgen.